Lasagne s kapustou

Lasagne s kapustou


Lasagne s kapustou

Lasagne s kapustou
4.31 (86.15%) 13 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s kapustou

  • 500 g kapusty
  • 500 g lasagní
  • 300 g ovčího sýra
  • 900 g loupaných rajčat
  • 400 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 malá lžička tymiánu
  • 2 PL másla
  • 4 PL mouky
  • 500 ml bílého vína
  • 150 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kapustu očistíme, omyjeme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Ve vroucí vodě je blanšírujeme přibližně 5 minut.
  2. Cibulku a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme než zesklovatí. Přidáme mrkev a mleté maso a vše dobře opečeme. Přimícháme tymián a rajčata, osolíme a opepříme.
  3. Z másla a mouky připravíme jíšku a podlijeme ji bílým vínem. Krátce povaříme a necháme zhoustnout. Pak vmícháme mléko a osolíme. Dostaneme tak bešamel.
  4. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
  5. Směs mletého masa promícháme s kapustou. Vymaštěnou formu střídavě vyložíme vrstvami omáčky, plátky lasagní a rozdrobeným ovčím sýrem a dáme zhruba na 40 minut dozlatova zapéct do rozehřáté trouby.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*