Lasagne s kapustou
Lasagne s kapustou
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s kapustou
- 500 g kapusty
- 500 g lasagní
- 300 g ovčího sýra
- 900 g loupaných rajčat
- 400 g mletého masa
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 2 PL olivového oleje
- 1 malá lžička tymiánu
- 2 PL másla
- 4 PL mouky
- 500 ml bílého vína
- 150 ml mléka
- špetka soli
- špetka pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Kapustu očistíme, omyjeme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Ve vroucí vodě je blanšírujeme přibližně 5 minut.
- Cibulku a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme než zesklovatí. Přidáme mrkev a mleté maso a vše dobře opečeme. Přimícháme tymián a rajčata, osolíme a opepříme.
- Z másla a mouky připravíme jíšku a podlijeme ji bílým vínem. Krátce povaříme a necháme zhoustnout. Pak vmícháme mléko a osolíme. Dostaneme tak bešamel.
- Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
- Směs mletého masa promícháme s kapustou. Vymaštěnou formu střídavě vyložíme vrstvami omáčky, plátky lasagní a rozdrobeným ovčím sýrem a dáme zhruba na 40 minut dozlatova zapéct do rozehřáté trouby.