Lasagne s lososem, rajčaty a sýrem ricotta
Lasagne s lososem, rajčaty a sýrem ricotta
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s lososem, rajčaty a sýrem ricotta
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 jarní cibulky, nakrájené
- 1 stroužek česneku, drcený
- 400-450 g drcených rajčat
- 1 lžíce nasekaných čerstvých lístků bazalky
- 300g čerstvého sýru ricotta, strouhaný
- 2 lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry
- 400-500g Aljašský losos, zbavený kůže
- 1 balíček lasagní
- Sůl a pepř dle chuti
- 1/2 šálku strouhaného sýra (parmazán, gouda)
Jak postupovat při přípravě?
- Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na pánvi. Restujte cibuli a česnek, za stálého míchání, po dobu 3 minut. Přidejte rajčata a bazalku. Nechte podusit po dobu cca 2 minut. Směs dejte do misky. Vyčistěte pánev.
- Vemte druhou misku a smíchejte ricottu, citronovou kůru a lososa. Dochutíme solí a pepřem.
- Menší zapékací mísu vymažte trochou olivového oleje. Na dno dejte plátky lasagní. Na lasagne přijde polovina ricottovo-lososové směsi a třetina rajčatové směsi. Opět na to přijde vrstva lasagní a zbývající ricotta směs. Pak zase rajčatová směs, lasagne a rajčatová směs (vrstvěte dle chuti). Posypeme sýrem a přikryjeme alobalem.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů. Dělejte lasagne dokud nezměknou (závisí na vaší troubě, ale cca 20 min). Sejměte alobal. Dělejte ještě 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme pepřem. Necháme 10-15 minut vychladnout a podáváme.