Celerové lasagne s masem
Celerové lasagne s masem
Ingredience - co budete potřebovat na celerové lasagne
- 1 střední celer
- 1-2 velké batáty (sladké brambory)
- 500-600g mletého hovězího masa
- Kokosové mléko
- Kokosový olej (nebo olivovoý)
- Cibule
- Pepř
- Sůl
- Tymián
- Libeček
Jak postupovat při přípravě?
- Celer a sladké brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Je to trošku obtížnější, ale zvládnete to.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme do zlatava na kokosovém oleji (nebo na olivovém oleji, dle chuti).
- Přidáme mleté maso, ochutíme pepřem a solí. Počkéme, až maso pěkně zhnědne.
- Do masové směsi vmícháme na jemno nakrájené žampiony a restujeme. Na závěr přidáme čerstvé bylinky a kokosové mléko (pokud nemáte rádi, tak nemusí být).
- Do vymazané formy olivovým olejem, případně vyplněné vlhkým pečícím papírem, vyskládáme na dno plátky celeru. Dno by mělo být celé pokryté. Pak postupně vrstvíme vždy masovou směs, sladké brmabory (batáty), opět masovou směs, celer atd. Takto pokračujeme, dokud máme ingredience.
- Pak takto pečeme v troubě na 180 stupňů asi 35 – 45 minut.