Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem

Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem


Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem

Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem
4.08 (81.67%) 12 votes

Ingredience - co budete potřebovat na česnekové lasagne s kuřecím masem

  • 10-15 lasagní (nevařené)
  • 600g vařeného, drceného kuřecího masa
  • 350g mraženého hrášku
  • 120g sýru parmazán
  • 120g ementálu (nebo jiného tvrdého sýru)
  • 1 šálek vody
  • Trocha strouhanky
  • Čerstvé bylinky na posypání

Ingredience - co budete potřebovat na omáčku

  • 6 lžic másla
  • 2 polévkové lžíce mletého česneku
  • 6 lžic mouky
  • Pepř dle chuti či koření na drůbež (nebo jiné oblíbené koření)
  • 3/4 lžičky soli
  • 5 šálků mléka

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Jako první uděláme omáčku: rozpustíme máslo velkém kastrolu na střední teplotě plotýnky. Přidejte česnek a nechte ho trošku zpěnit – nepřetržitě míchejte, aby se zabránilo spálení, protože spálený česnek bude chutnat hořce. Přidejte mouku, koření na drůbež a sůl. Míchejte a nechte dělat cca 1-2 minuty. Přidávejte mléko po jednom hrnku a vždy míchejte a chvíli počkejte, než přidáte další hrnek mléka (prostě není dobré to tam vylít najednou). Když je omáčka je hladká a hustá, dejte pryč z plotýnky a dejte stranou. Máte super bešamel.
  2. Nyní další vrstva lasagní: Vymažte si máslem zapékací mísu a předehřejte troubu na 190-200 stupňů. Na dno dejte nalámané kousky lasagní, pak polovinu kuřete, polovinu hrášku, 40g parmazánu,trošku vody a cca jeden a půl hrnku omáčky. Tuto vrstvu pak zopakujte ještě jednou. Nejlépe s vrstvou nalámaných lasagní, 1/3 šálku vody, 1 a půl hrnku omáčky a 60g nastrouhaného tvrdého sýra. Přikryjte krycí fólií (nebo alobalem) a pečeme 40 minut.
  3. Jak to celé dokončit: Odstraňte fólii, posypeme rovnoměrně strouhankou a pečeme dalších 5-10 minut, dokud horní vrstva nebude zlatohnědá. Posypeme čerstvými bylinkami, jako třeba petrželkou a tymiánem. Nechte stát 10 minut i více před krájením a servírujte.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*