Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem
Česnekové lasagne s kuřecím masem a hráškem
Ingredience - co budete potřebovat na česnekové lasagne s kuřecím masem
- 10-15 lasagní (nevařené)
- 600g vařeného, drceného kuřecího masa
- 350g mraženého hrášku
- 120g sýru parmazán
- 120g ementálu (nebo jiného tvrdého sýru)
- 1 šálek vody
- Trocha strouhanky
- Čerstvé bylinky na posypání
Ingredience - co budete potřebovat na omáčku
- 6 lžic másla
- 2 polévkové lžíce mletého česneku
- 6 lžic mouky
- Pepř dle chuti či koření na drůbež (nebo jiné oblíbené koření)
- 3/4 lžičky soli
- 5 šálků mléka
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Jako první uděláme omáčku: rozpustíme máslo velkém kastrolu na střední teplotě plotýnky. Přidejte česnek a nechte ho trošku zpěnit – nepřetržitě míchejte, aby se zabránilo spálení, protože spálený česnek bude chutnat hořce. Přidejte mouku, koření na drůbež a sůl. Míchejte a nechte dělat cca 1-2 minuty. Přidávejte mléko po jednom hrnku a vždy míchejte a chvíli počkejte, než přidáte další hrnek mléka (prostě není dobré to tam vylít najednou). Když je omáčka je hladká a hustá, dejte pryč z plotýnky a dejte stranou. Máte super bešamel.
- Nyní další vrstva lasagní: Vymažte si máslem zapékací mísu a předehřejte troubu na 190-200 stupňů. Na dno dejte nalámané kousky lasagní, pak polovinu kuřete, polovinu hrášku, 40g parmazánu,trošku vody a cca jeden a půl hrnku omáčky. Tuto vrstvu pak zopakujte ještě jednou. Nejlépe s vrstvou nalámaných lasagní, 1/3 šálku vody, 1 a půl hrnku omáčky a 60g nastrouhaného tvrdého sýra. Přikryjte krycí fólií (nebo alobalem) a pečeme 40 minut.
- Jak to celé dokončit: Odstraňte fólii, posypeme rovnoměrně strouhankou a pečeme dalších 5-10 minut, dokud horní vrstva nebude zlatohnědá. Posypeme čerstvými bylinkami, jako třeba petrželkou a tymiánem. Nechte stát 10 minut i více před krájením a servírujte.