Italské tradiční lasagne

Italské tradiční lasagne


Italské tradiční lasagne

Italské tradiční lasagne
3.81 (76.19%) 21 votes

Ingredience - co budete na pravé italské lasagne potřebovat

  • 1,5 sklenice červeného vína
  • 450 g loupaných rajčat
  • 100 g másla
  • 1 konzerva rajčatového protlaku nebo rajčatového pyré
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g tvrdého kvalitního sýra (parmazán)
  • 1 cibule
  • 15 ks lasagní
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr mléka
  • bazalka dle chuti
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • mletý pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku z rajčat. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme na pánvi. Když je cibulka trošku změkne, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme oloupaná rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Rajčatovou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni cca 20 minut.
  2. Dále si připravíme bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj mouku a minutu necháme osmažit – pěkně to zhnědne. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná a omáčková (ani hustá, ani příliš řídká, prostě omáčková konzistence). Na závěr přidáme muškátový oříšek. Bešamel přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr (parmazán). Mícháme, dokud se nerozpustí.
  3. Do zapékací mísy přijde nejprve tenká vrstva boloňské omáčky, na to trochu bešamelu, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a bešamelu navrch. Pokud nám zbyl sýr, tak to celé nahoře pěkně posypeme parmazánem.
  4. Tyto italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí bešamelové omáčky na povrchu. Můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle. Prostě to kontrolujte.
  5. Nyní lasagne rozdělíme do čtverců na talíře a podáváme jako hlavní chod. Dobrou chuť.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*