Jahodové lasagne

Jahodové lasagne


Jahodové lasagne

Jahodové lasagne
3.86 (77.14%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na jahodové lasagne

  • 800 g zralých jahod
  • 4 lžíce medu
  • 2 lusky vanilky
  • 1 snítka meduňky
  • Máslo nebo olej na vymazání mísy
  • 6 plátků lasagní
  • 3 bílky
  • 3 lžíce mandlových vloček

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Omyjte jahody a vyčistěte je od stopek. Dve třetiny jahod dejte do misky a smíchejte se 3 lžícemi medu. Trochu vidličkou rozšlehejte na pyré.
  3. Z vanilkových lusků oškrábejte semínka. Umyjte listy meduňky, usušte je a natrhejte. Vmíchejte vanilková semínka a drcené listy meduňky do jahodového pyré.
  4. Vymažte zapékací mísu máslem. Pak dejte ve střídavých vrstvách jahodové pyré a plátky lasagní. Do pyré a i na vrchol lasagní dejte ještě zbylé jahody.
  5. Dělejte lasagne v troubě při 200 °C po dobu 20 minut a vytáhněte z trouby. Pak snižte teplotu na 140 °C. Rozšleháme bílky s trochou medu. Pak udělejte sněhové pusinky na horní vrstvě lasagní. Na sníh rozptylte mandlové vločky a vraťte do trouby na dobu dalších 10 minut, nebo pusinkynebudou mít pěkně světle hnědou barvu.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*