Jahodové lasagne
Jahodové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na jahodové lasagne
- 800 g zralých jahod
- 4 lžíce medu
- 2 lusky vanilky
- 1 snítka meduňky
- Máslo nebo olej na vymazání mísy
- 6 plátků lasagní
- 3 bílky
- 3 lžíce mandlových vloček
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Omyjte jahody a vyčistěte je od stopek. Dve třetiny jahod dejte do misky a smíchejte se 3 lžícemi medu. Trochu vidličkou rozšlehejte na pyré.
- Z vanilkových lusků oškrábejte semínka. Umyjte listy meduňky, usušte je a natrhejte. Vmíchejte vanilková semínka a drcené listy meduňky do jahodového pyré.
- Vymažte zapékací mísu máslem. Pak dejte ve střídavých vrstvách jahodové pyré a plátky lasagní. Do pyré a i na vrchol lasagní dejte ještě zbylé jahody.
- Dělejte lasagne v troubě při 200 °C po dobu 20 minut a vytáhněte z trouby. Pak snižte teplotu na 140 °C. Rozšleháme bílky s trochou medu. Pak udělejte sněhové pusinky na horní vrstvě lasagní. Na sníh rozptylte mandlové vločky a vraťte do trouby na dobu dalších 10 minut, nebo pusinkynebudou mít pěkně světle hnědou barvu.