Jednoduché domácí lasagne
Jednoduché domácí lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na domácí lasagne
- 500g vepřové kýty (pomleté)
- 450ml rajčatového protlaku
- 400 g sýru Eidam
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- 1 PL mouky
- trochu bazalky
- trochu oregana
- sůl
- mléko
- plátky lasagní (1 balíček)
- olivový olej
Jak postupovat při přípravě?
- Na olivovém oleji si zpěníme cibuli s česnekem a dáme zatáhnout pomleté maso. Přidáme rajčatový protlak, nebo pasírovaná rajčata (dle chuti) a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bazalku a oregano. Omáčku můžeme zředit trochou vody, aby jí bylo více, ale ne moc řídká.
- V druhém hrnci dáme zpěnit máslo, přidáme mouku a když to bude promíchané, pomalu přiléváme mléko tak, aby měl bešamel konzistenci řidšího pudinku. Máme bešamel.
- Připravíme si zapékací mísu, první vrstvu dáme rajskou omáčku s masem, na to strouhaný sýr a lasagne. Další vrstva rajčata, na to bešamel, strouhaný sýr a opět lasagne. Takto střídáme, dokud nevypotřebujeme všechny ingredience a ukončíme to strouhaným sýrem. Pečeme na 180 °C cca 30-35 minut, podle typu trouby.