Kapustové lasagne
Kapustové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na kapustové lasagne
- 500 g mletého masa
- 800 g kapusty
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička hořčice
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 800 g loupaných krájených rajčat (nebo 2 konzervy)
- 2 lžíce smetany
- 8-10 plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Kapustu rozčtvrtíme, odstraníme tvrdý košťál a povaříme v osolené vodě po dobu 3-4 minut.
- Kapustu necháme okapat a rozebereme na jednotlivé listy, osušíme v utěrce a necháme vychladnout.
- Nyní předehřejte troubu cca na 150-160 stupňů.
- Smícháme mleté maso, hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, strouhanku a vejce, posolíme a opepříme.
- Posolíme a opepříme i rajčata z konzervy.
- Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky vkládáme postupně vrstvu kapusty, masové směsi a rajčat. Vrchní vrstvu poklademe plátky slaniny.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut až 1 hodinu.
- Nakonec pokapeme smetanou a pečeme ještě dalších 10-15 minut.