Kapustové lasagne

Kapustové lasagne


Kapustové lasagne

Kapustové lasagne
4.33 (86.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na kapustové lasagne

  • 500 g mletého masa
  • 800 g kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 800 g loupaných krájených rajčat (nebo 2 konzervy)
  • 2 lžíce smetany
  • 8-10 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kapustu rozčtvrtíme, odstraníme tvrdý košťál a povaříme v osolené vodě po dobu 3-4 minut.
  2. Kapustu necháme okapat a rozebereme na jednotlivé listy, osušíme v utěrce a necháme vychladnout.
  3. Nyní předehřejte troubu cca na 150-160 stupňů.
  4. Smícháme mleté maso, hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, strouhanku a vejce, posolíme a opepříme.
  5. Posolíme a opepříme i rajčata z konzervy.
  6. Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky vkládáme postupně vrstvu kapusty, masové směsi a rajčat. Vrchní vrstvu poklademe plátky slaniny.
  7. Vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut až 1 hodinu.
  8. Nakonec pokapeme smetanou a pečeme ještě dalších 10-15 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*