Klasické lasagne s mletým masem
Klasické lasagne s mletým masem
Ingredience - co budete potřebovat na klasické lasagne s mletým masem
- 1 balíček lasagní
- 5 lžic oleje
- 5 lžic hladké mouky
- 1 balíček mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou
- 500g mletého masa
- 2 konzervy loupaných rajčat
- 1 cibule
- pepř a sůl
- jíška
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme bešamel – na oleji v hrnci uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme mléko a když bešamel vařením zhoustne, osolíme ho podle chuti. Odstavíme a necháme pod pokličkou odpočívat.
- V hlubší pánvi nebo hrnci si na oleji osmahneme cibuli. Počkáme, až bude krásně dozlatova, pak přidáme mraženou zeleninu a prohřejeme. Potom přidáme mleté maso, osolíme a opepříme dle chuti.
- Jako další krok přidáme obě konzervy krájených rajčat a zahustíme jíškou (nejrychlejší a nejjednodušší způsob je asi Světlá jíška Knör, nebo si připravte svoji). Tady dejte pozor, konzistence by měla být dosti hustá – bude-li řidší, nebudou lasagne po vychladnutí držet „tvar“ a budou „vodové“ – jíškou nešetřete.
- Nyní si vemte zapékací mísu nebo pekáč. Do zapékací mísy nalijeme trochu bešamelu, poklademe ho plátky lasagní a „zalijeme“ masem. Následuje opět vrstva bešamelu, pak lasagne a maso, bešamel, lasagne a maso. Vrstvení zakončíme bešamelem.
- Takto navrstvené lasagne dejte péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečte v troubě cca na 45 minut.
Tento recept jsem vyzkoušela a velmi mi chutnal…
Pingback: Mleté maso na lasagne - jak ho vybrat a jak s ním pracovat? | Lasagne.cz