Labužnické lasagne

Labužnické lasagne


Labužnické lasagne

Labužnické lasagne
4.38 (87.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na labužnické lasagne

  • 300 g lasagní
  • 300 g filet z lososa
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 PL másla
  • 100 ml bílého vína
  • 250 ml smetany
  • špetka pepře
  • 1 PL citronové kůry
  • 120 g gorgonzoly
  • 120 g pecorina
  • 80 g másla
  • trochu bylinek

Jak postupovat při přípravě?

  1. Plátky lasagní uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Pak rybu nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 250 °C (horkovzdušnou na 220 ° C).
  3. Máslo a rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Podlijeme bílým vínem, přimícháme smetanu, povaříme a necháme trochu zhoustnout. Osolíme, opepříme a přidáme pokrájeného lososa.
  4. Do omáčky vmícháme citronovou kůru. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, pecorino nastrouháme nahrubo. Plátky lasagní scedíme a necháme okapat.
  5. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a střídavě do ní rozložíme plátky lasagní a lososovou omáčku. Na vrch rozložíme plátky lasagní a poslední vrstvu posyspeme sýrem a vločkami másla.
  6. Lasagne dáme zapéct do střední části vyhřáté trouby zhruba na 15 minut. Podáváme ozdobené bylinkami.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*