Labužnické lasagne
Labužnické lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na labužnické lasagne
- 300 g lasagní
- 300 g filet z lososa
- 2 PL citronové šťávy
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 PL másla
- 100 ml bílého vína
- 250 ml smetany
- špetka pepře
- 1 PL citronové kůry
- 120 g gorgonzoly
- 120 g pecorina
- 80 g másla
- trochu bylinek
Jak postupovat při přípravě?
- Plátky lasagní uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Pak rybu nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Troubu předehřejeme na 250 °C (horkovzdušnou na 220 ° C).
- Máslo a rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Podlijeme bílým vínem, přimícháme smetanu, povaříme a necháme trochu zhoustnout. Osolíme, opepříme a přidáme pokrájeného lososa.
- Do omáčky vmícháme citronovou kůru. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, pecorino nastrouháme nahrubo. Plátky lasagní scedíme a necháme okapat.
- Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a střídavě do ní rozložíme plátky lasagní a lososovou omáčku. Na vrch rozložíme plátky lasagní a poslední vrstvu posyspeme sýrem a vločkami másla.
- Lasagne dáme zapéct do střední části vyhřáté trouby zhruba na 15 minut. Podáváme ozdobené bylinkami.