Lasagne s fenyklem


Lasagne s fenyklem

Lasagne s fenyklem
4 (80%) 9 votes

Ingredience - co budete na lasagne s fenyklem potřebovat

  • 600 g fenyklu
  • 100g parmezánu
  • 400g lasagní
  • 250 g řapíkatého celeru
  • 70 g čedaru
  • 2 PL oleje
  • 2 PL másla
  • 1/4 KL dijonské hořčice
  • 750 ml mléka
  • 2 KL anýzu
  • 2 PL hladké mouky
  • máslo na vymazání
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. V osolené vodě uvaříme lasagne al dente. Na oleji osmahneme pokrájený fenykl, anýz, stopky celeru a budeme dusit přibližně 5 minut. Přilijeme 300 ml mléka, opepříme, osolíme a povaříme doměkka.
  2. Světlou jíšku připravíme z mouky a másla, přimícháme hořčici a za stálého míchání postupně přilijeme zbytek mléka. Vaříme, dokud nezhoustne, pak omáčku odstavíme, přimícháme nastrouhaný čedar a osolíme a opepříme. Máme bešamel. Takto zhotovenou omáčku přilijeme k zelenině.
  3. Do máslem vymazané zapékací mísy dáme polovinu omáčky s fenyklem a střídáme vrstvu lasagní a omáčky. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které přelijeme zbylou omáčkou a posypeme parmazánem. Lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*