Přidáno dne 16.10.2015, recept je v kategorii Netradiční, Vegetariánské
Lasagne s fenyklem
4 (80%) 9 votes
Ingredience - co budete na lasagne s fenyklem potřebovat
- 600 g fenyklu
- 100g parmezánu
- 400g lasagní
- 250 g řapíkatého celeru
- 70 g čedaru
- 2 PL oleje
- 2 PL másla
- 1/4 KL dijonské hořčice
- 750 ml mléka
- 2 KL anýzu
- 2 PL hladké mouky
- máslo na vymazání
- sůl
- pepř
Jak postupovat při přípravě?
- V osolené vodě uvaříme lasagne al dente. Na oleji osmahneme pokrájený fenykl, anýz, stopky celeru a budeme dusit přibližně 5 minut. Přilijeme 300 ml mléka, opepříme, osolíme a povaříme doměkka.
- Světlou jíšku připravíme z mouky a másla, přimícháme hořčici a za stálého míchání postupně přilijeme zbytek mléka. Vaříme, dokud nezhoustne, pak omáčku odstavíme, přimícháme nastrouhaný čedar a osolíme a opepříme. Máme bešamel. Takto zhotovenou omáčku přilijeme k zelenině.
- Do máslem vymazané zapékací mísy dáme polovinu omáčky s fenyklem a střídáme vrstvu lasagní a omáčky. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které přelijeme zbylou omáčkou a posypeme parmazánem. Lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na lasagne: