Lasagne s houbami

Lasagne s houbami


Lasagne s houbami

Lasagne s houbami
4.71 (94.29%) 7 votes

Ingredience - co budete na lasagne s houbami potřebovat

  • 500g hřibů
  • 400g mletého masa
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kelímek kvalitních loupaných rajčat
  • rajčatový protlak
  • 4 PL másla
  • 3 PL mouky
  • 3/4 litru mléka
  • bobkový list
  • 1/2 KL muškátový ořech
  • 2 PL citronové šťávy
  • koření
  • sůl
  • tvrdý sýr dle chuti
  • 15-18 ks lasagní
  • 100 ml bujónu
  • Máslo

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nadrobno nasekejte cibuli a zpěníme ji na troše oleje. Pak přidáme maso a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata (z konzervy), podusíme dokud se neodpaří voda, opepříme a osolíme. Na zbytku oleje na druhé pánvi zpěníme česnek, nakrájené houby, a pak osolíme.
  2. Pak obě směsi smícháme a necháme dusit asi 20 minut. V případě, že je směs moc řídká, je třeba ji dohustit koncentrovaným rajčatovým protlakem.
  3. Máslo rozpustíme na malé teplotě a po troše přidáváme mouku dokud nebude zabarvena do bíložluta. Postupně po troše přidáváme mléko za stálého míchání, aby nám vznikla hustší omáčka – bešamel. Pak přidáme bobkový list, muškátový oříšek, citrónovou šťávu a bujón. Vaříme asi 15 minut. Je třeba často směs míchat, aby se nepřipekla. Poté vyjmeme bobkový list a dochutíme rajčatovým protlakem.
  4. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Máslem vymažeme ohnivzdornou mísu a navrstvíme do ní houby, bešamel, plátky lasagne a opakujeme postup až do vypotřebování všech částí receptu. Vrstvíme tak, abychom lasagne zakončili bešamelem. Zapékáme asi 30 – 35 minut, poté vyjmeme, posypeme sýrem a zapékáme ještě 10 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*