Lasagne s kuřecím masem a jablky
Lasagne s kuřecím masem a jablky
Ingredience - co budete potřebovat lasagne s jablky
- 2-3 větší jablka
- 350 g kuřecích prs
- 2 dl smetany
- Kari koření
- 10 gr. rozinek
- 10 sušených meruněk (15 gr)
- Černý pepř
- 50 ml olivového oleje
Jak postupovat při přípravě?
- Vezměte jablka, oloupejte je a nakrájejte na plátky (cca 5 mm tenké).
- Na větší pánvi rozpalte olivový olej a nakrájená jablka na jemném plameni 10 minutek osmahněte. Jakmile jsou jablka hotové, dejte je na savý papír a přebytečný olej vysajte pryč.
- Na stejnou pánev dejte osmažit kuřecí prsa. Pamatujte, že čím tenčí je uděláte tím nižší a skladnější budete mít i lasagne – nezapomeňte při dělání plátků použít ostrý nůž. Přidejte na kuřecí prsa špetku pepře. Pokud nemáte rádi kořeněná jídla moc pepře nepřidávejte, protože kari je také pikantní a to by pro vás mohlo být moc pikantní.
- Zároveň budeme dělat kari omáčku. Rozpalte si menší pánev a přidejte smetanu a dělejte ji 1 minutu při vysokém výkonu. Když začne vařit přidáme kari a snížíme výkon plamene na minimum, promícháme lžící a nechte směs vařit 2-3 minutky.
- Posledním krokem je přidání rozinek a sušených meruněk do kari směsi. Nakrájejte meruňky i rozinky na kousky a nechte přejít varem po dobu jedné minuty.
- Nyní je čas začít „stavět“ lasagne. Je to jednoduché. Vezměte plátek jablka, na to dejte plátek kuřecího prsa, na to zase jablko a zase kuřecí prso. A takto skládejte tak vysoko, jak budete chtít. Pak ozdobte kari omáčkou.