Lasagne s mletým masem a s ořechy

Lasagne s mletým masem a s ořechy


Lasagne s mletým masem a s ořechy

Lasagne s mletým masem a s ořechy
4.71 (94.29%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s mletým masem a s ořechy

  • 1 kg mletého vepřového masa z plece
  • 300g lasagní
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • 3 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • mořská sůl v mlýnku
  • pepř v mlýnku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 150 g sýra Grana Padano
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • čerstvý tymián
  • 150 ml suchého bílého vína
  • čerstvá petrželka

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nejdříve si připravíme bešamel. Polovinu cibule nasekáme nadrobno a 2 stroužky česneku rozmačkáme čepelí nože. Cibuli a česnek spolu s bobkovým listem orestujeme v menším kastrolu na troše olivového oleje a 2 lžících másla. Osolíme, opepříme a přisypeme hladkou mouku. Krátce osmahneme, zalijeme mlékem, metličkou důkladně rozmícháme a za pravidelného míchání vaříme asi 10 minut, dokud nevznikne hladký bešamel. Na závěr přidáme 50 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano, promícháme a ještě krátce povaříme. Pokud je bešamel příliš hustý, můžeme jej zředit trochou mléka. Hotový přecedíme přes sítko.
  2. Nyní si připravíme mleté maso. Druhou polovinu cibule a 3 stroužky česneku nasekáme najemno a orestujeme na velké pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přidáme mleté ​​maso, osolíme, opepříme, přidáme hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů a hrst natrhaného tymiánu. Důkladně promícháme a opékáme do zlatohněda. Směs podlijeme bílým vínem, alkohol necháme odpařit a na závěr přidáme asi 1 lžíci másla. Promícháme a stáhneme z plamene.
  3. Nyní se vrhneme na samotné lasagne. Plátky lasagní krátce předvaříme v osolené vroucí vodě, aby trochu změkly. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Dno zapékací mísy vymažeme trochou bešamelu, na něj rovnoměrně rozložíme plátky lasagní a 1/3 masové směsi. Polijeme 1/3 bešamelu a vrstvíme ve stejném pořadí, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Lasagne zakončíme plátky lasagní a potřeme bešamelem. Na závěr posypeme asi 100 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano a trochou čerstvého tymiánu. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 35-40 minut.
  4. A jak lasagne servírovat? Před podáváním posypeme lasagne nasekanou petrželkou.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*