Lasagne s mořskými plody

Lasagne s mořskými plody


Lasagne s mořskými plody

Lasagne s mořskými plody
4.1 (82%) 10 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s mořskými plody

  • 450 g lasagní
  • 200g sýru mozzarella
  • 400g uzené tresky
  • 100 g krevet
  • 100 g filetů z platýse
  • 600 ml mléka
  • 60 g másla
  • 60 g mouky
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 pórek
  • 1 citron
  • 2 PL medu
  • trochu soli
  • trochu pepře

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Tresku a platýse rozebereme na kousky a zbavíme kostí, přidáme krevety a ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nakrájený pórek a smažíme cca 6 minut. Přidáme mouku a ještě minutku smažíme za stálého míchání.
  3. Pak vlijeme mléko, promícháme a přidáme ještě med a nahrubo nastrouhanou mozzarellu. Necháme dusit cca 3 minutky. Nakonec do omáčky přidáme připravenou rybí směs.
  4. Rozpálíme si troubu na cca 180 °C. Do zapékací mísy ukládáme ve vrstvách předvařené lasagne a na ně rybí omáčku tak, aby byla poslední vrstva rybí omáčka. Navrch nasypeme parmazán a pečeme při teplotě 180 °C asi tak 35 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*