Lasagne s mořskými plody
Lasagne s mořskými plody
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s mořskými plody
- 450 g lasagní
- 200g sýru mozzarella
- 400g uzené tresky
- 100 g krevet
- 100 g filetů z platýse
- 600 ml mléka
- 60 g másla
- 60 g mouky
- 100 g strouhaného parmezánu
- 1 pórek
- 1 citron
- 2 PL medu
- trochu soli
- trochu pepře
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Tresku a platýse rozebereme na kousky a zbavíme kostí, přidáme krevety a ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí.
- Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nakrájený pórek a smažíme cca 6 minut. Přidáme mouku a ještě minutku smažíme za stálého míchání.
- Pak vlijeme mléko, promícháme a přidáme ještě med a nahrubo nastrouhanou mozzarellu. Necháme dusit cca 3 minutky. Nakonec do omáčky přidáme připravenou rybí směs.
- Rozpálíme si troubu na cca 180 °C. Do zapékací mísy ukládáme ve vrstvách předvařené lasagne a na ně rybí omáčku tak, aby byla poslední vrstva rybí omáčka. Navrch nasypeme parmazán a pečeme při teplotě 180 °C asi tak 35 minut.