Lasagne s restovanou paprikou, cuketou a sýrem riccota
Lasagne s restovanou paprikou, cuketou a sýrem riccota
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s restovanou paprikou
- Cca 10 plátků lasagní
- 1 kg červené papriky
- 400 g cuket
- 200 g crème fraîche nebo husté zakysané smetany
- 250 g ricotty
- 40 g piniových oříšků
- 40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 1 malý svazek tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- na špičku nože chilli koření
- pepř
- sůl
Jak postupovat při přípravě?
- Troubu vyhřejeme na cca 200 °C. Papriky po délce nakrájíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřinec a déme je na plech vyložený papírem na pečení. Rozehřátou troubu přepneme na gril a papriky asi 15-20 minut grilujeme, až trošku ztmavnou a na povrchu se vytvoří puchýře.
- Ugrilované papriky vyjmeme z trouby a na 10 minut přikryjeme vlhkou utěrkou. Pak je oloupeme.
- Cukety omyjeme a po délce pokrájíme na plátky silné asi tak půl centimetru. Grilovací pánev silně rozpálíme, přidáme asi lžíci olivového oleje a plátky cukety z každé strany asi minutu opečeme. Vybereme na talíř, silně osolíme a opepříme.
- Troubu vyhřejeme na 170/150 °C. Na suché pánvi orestujeme piniové oříšky, až získají zlatohnědou barvu.
- Ve vroucí osolené vodě asi čtyři minuty povaříme plátky lasagní. Mícháme, aby se nám neslepily. Vyjmeme, necháme okapat a přikryjeme vlhkou utěrkou.
- Tymián omyjeme, osušíme, lístky trháme a posekáme. Crème fraîche nebo zakysanou smetanu smícháme s ricottou a vmícháme chilli a tymián.
- Hranatou pečicí formu vymažeme zbylým olejem a postupně vrstvíme jednotlivé ingredience: papriky, lasagne, trochu ricottové směsi, opečené cukety, opět lasagne atd. Mezi každou vrstvu nasypeme trochu opražených piniových oříšků. Poslední vrstvou by měla být ricottová směs.
- Lasagne s restovanou paprikou posypeme nastrouhaným parmazánem. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut na těch cca 170°C.