Lasagne s treskou a cuketou
Lasagne s treskou a cuketou
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s treskou a cuketou
- Plátky lasagní
- 320g tresky (filé) bez kůže a bez kostí
- 4 malé cukety
- 400g loupaných a drcených rajčat
- 2 lžičky cukru
- 450 ml rajčatového pyré
- 120g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 2 šalotky
- Jemně nasekané 2 stroužky česneku
- Jemně nasekané 8 listy bazalky
- 1 lžíce cukru
- olivový olej
- sůl a pepř
Ingredience - co budete potřebovat na dokončení (nepovinné)
- černé olivy
- listy bazalky
- extra panenský olivový olej
Jak postupovat při přípravě?
- Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmahněte tresku 2 minutky z každé strany na středním plameni. Pak dejte stranou. Umyjte a nakrájejte cukety na malé kostičky. Nasekejte bazalku.
- Dejte 2 lžíce olivového oleje na pánev a osmažte trošku šalotku a česnek. Přidejte nakrájené cukety a dělejte tak 3 až 5 minut při vysoké teplotě, přidejte nakrájená rajčata a cukr. Nechte dělat na mírném ohni 10 minut.
- Nalijte pak 350 ml rajčatového pyré a dusíme 15 minut na mírném ohni.
- Přidejte 60 g parmazánu a bazalku. Vypněte sporák.
- Předehřejte troubu na 180 ° C.
- Vymažte zapékací mísu nebo pekáček olivovým olejem. Dejte na dno několik listů lasagní tak, aby pokrývaly celé dno. Mohou se i překrývat.
- Vložte první vrstvu zeleniny, pak vrstvu tresky. Trošku pokapejte panenským olivovým olejem. Opět pak listy lasagní a opakujte vrstvy se zeleninu a rybou.
- Přikryjte poslednímy listy lasagní. Na vrch dejte zbývající rajčatovou omáčku a posypte zbývajícím parmezánem. Opět jemně pokapejte olivovým olejem a pečeme při 180 ° C po dobu 25-35 minut.
- Tyto lasagne z tresky podáváme horké s pár kapkami olivového oleje, obložené černými olivami a listy bazalky.