Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem
Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se špenátem a plísňovým sýrem
- 12 plátků lasagní
- 400g mražených špenátových listů
- 900 ml mléka
- 60 g hladké mouky
- 60 g másla
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 150-200 g nastrouhaného parmazánu
- 250 g plísňového sýru typu Brie (např. Hermelín)
- Olivový olej, sůl
- Nastrouhaný muškátový oříšek
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Jako první si připravíme lasagne: v hrnci uveďte do varu osolenou vodu a přidejte lžíci olivového oleje. Lasagne uvařte tzv. al dente (na skus).
- Nyní si připravíme bešamel: v mléce dobře rozmíchejte mouku, přidejte máslo, za stálého míchání uveďte do varu a povařte 5 minut (pozor na hrudky). Osolte a přidejte strouhaný muškátový oříšek.
- A nyní přijde na řadu špenát: na olivovém oleji nechte zpěnit cibulku, přidejte špenát, česnek a dochuťte solí.
- Do vymazané mísy nebo pekáče vkládejte postupně plátky lasagní, špenátu, nakrájeného sýru Brie, strouhaný parmazán a bešamel. Jednotlivé vrstvy střídejte, vytvořte nejméně 3.
- Na poslední vrstvu pak položte pouze plátky sýru, bešamel a strouhaný parmazán. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut při teplotě cca 200°C.