Lasagne se sýrem a smetanou
Lasagne se sýrem a smetanou
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se sýrem a smetanou
- cca 12 plátků lasagní
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 sklenice rajčatové omáčky na těstoviny (milánská nebo boloňská apod.)
- 150 g kvalitního tvrdého sýra
- 1 kelímek 12% smetany
- pepř a sůl
Jak postupovat?
- Mleté maso osmažíme na trošce oleje. Podlijeme trochou vody a 20 minut dusíme.
- Mezitím si připravíme lasagne. Počet upravíme dle velikosti zapékací misky, tak abychom vytvořili 4 vrstvy. Plátky lasagní vložíme do vroucí vody a 3 minuty povaříme. Poté slijeme a necháme okapat. Pozor – do vody vkládáme plátky jeden po druhém, aby se nám plátky neslepily k sobě!
- K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a omáčku a vše krátce povaříme.
- Na dno zapékací mísy dáme trochu masové směsi, na to první vrstvu lasagní, poté opět masovou směs atd. Poslední vrstvu tvoří lasagne. Ty posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou.
- Zakryjeme alobalem (aby vrchní vrstva lasagní neztvrdla) a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme 30 minut.
- Podáváme třeba se sklenkou bílého vína.
Vyzkouším.