Lasagne se zelím
Lasagne se zelím
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se zelím
- 1 balíček lasagní
- 500g mletého vepřového masa
- 700g kg kysaného zelí
- 0,25 dcl bílého vína
- 200 g sladké smetany
- 200 g kysané smetany
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžička mletého kmínu
- 200 g strouhaného tvrdého sýra (třeba gouda, nebo eidam)
- 1 dcl vody
- olivový olej
- máslo
- strouhanka
- sůl
- pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bílým vínem a dusíme 10 minut.
- Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, rajský protlak, zalijeme vodou a dusíme také 10 minut.
- Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme.
- Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je zapékací mísa nebo pekáč plný.
- Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180 °C na 25-30 minut.