Lilkovo-rajčatové lasagne
Lilkovo-rajčatové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na lilkovo-rajčatové lasagne
- 1 středně velký lilek
- 1 větší rajče (nejlépe stejného průměru jako lilek)
- 1 mozzarellu
- olivový olej
- sůl
- oregano
- bazalka
Jak postupovat při přípravě?
- Lilek nakrájíme na kolečka silné asi 0,5 cm, osolíme a necháme cca 20 minut odstát. Sůl vytáhne vodu. Pak setřeme a posypeme z obou stran oreganem.
- Na pánvi ohřejeme olivový olej a z obou stran opečeme kolečka lilku. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Také nakrájíme mozzarellu na plátky.
- Do zapékací mísy na sebe postupně ukládáme lilek, rajče a mozzarellu – ideální je zopakovat to třikrát. Takto vytvoříme cca 4 malé lasagne (nebo kolik vám vyjde).
- Zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a zapékáme cca 20 minut.
- Nahoru dáme bazalku, která je smíchaná s olivovým olejem a je v něm propasírovaná.