Námořnické lasagne s tuňákem
Námořnické lasagne s tuňákem
Ingredience - co budete na námořnické lasagne s tuňákem potřebovat
- 300g lasagní
- 2 konzervy tuňáka
- 450g passaty (hustá rajčatová omáčka)
- 10 ks černých oliv
- 250g špenátu
- 250g ricotty
- 4 PL polotučného mléka
- 3 PL parmezánu
Jak postupovat při přípravě?
- Troubu si předehřejeme na 200 °C a ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Lasagne si připravíme podle návodu na obalu.
- V mezičase, kdy se připravují lasagne, si tuňáka rozdělíme na menší kousky a vložíme do pánve. Přidáme passatu a pomalu smažíme. Vmícháme nasekané olivy, špenát a dochutíme černým mletým pepřem. Přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 5 minut (špenát musí jakoby změknout).
- Do vymaštěné ohnivzdorné mísy dáme 1/3 tuňákové omáčky. Položíme na ni vrstvu lasagní tak, aby se překrývaly. Na ně rozdělíme 2/3 omáčky a opět přikryjeme lasagnemi. Navrch nalijeme zbytek omáčky.
- Ricottu smícháme s mlékem, ochutíme solí a pepřem. Tuto směs naložíme na lasagne a posypeme parmazánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.