Ovocné tropical raw lasagne
Ovocné tropical raw lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na jahodový přeliv
- 1 šálek čerstvých jahod
- 3 měkké, odpeckované datle
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ingredience - co budete potřebovat na banánovo-kokosový krém
- 1 šálek čerstvého kokosu (nebo 3/4 šálku syrových kešu ořechů)
- 2 středně zralé banány
- 2 lžíce kokosové šťávy
- 1/4 šálku plus 2 lžíce kokosového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ingredience - co budete dále potřebovat
- 4 tenké plátky manga
- 2 tenké plátky čerstvého ananasu
- 10 čerstvých jahodových plátků
Jak postupovat při přípravě?
- Nejdříve si připravíme jahodový přeliv. Všechny ingredience na tento přeliv smíchejte v mixéru a udělejte dohladka. Dejte na chvíli do lednice, zatímco budete dělat další kroky.
- U banánového krému ve vysokorychlostním mixéru smíchejte všechny ingredience a opět zpracujte dohladka. Dejte opět do lednice (po vyjmutí z lednice by měla být konzistence smetanová nebo krémová).
- Až budete připraveni k sestavování tropical lasagní, dejte lžící trochu na jahodové omáčky na servírovací talíř. Položte na omáčku plátek ananasu, a na něj 1/3 banánového krému. Na to dejte plátky jahod, pak dva mango plátky. Pak opět banánový krém, pak jahody na plátky. Poté nejlépe opět 2 mango plátky, zbytek krému, jahody, pak poslední ananas. Lžící na to dejte trochu jahodového přelivu. A podávejte!