Polské lasagne
Polské lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na polské lasagne
- 1 balíček lasagní
- 1 ks cibule
- 120 g másla
- 300 g brambor
- 250 g taveného sýra
- sůl
- olej na vymazání
Jak postupovat při přípravě?
- Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu, scedíme, přelijeme studenou vodou a rozložíme na navlhčenou utěrku, kde je necháme okapat.
- Brambory uvaříme ve vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. K bramborám zapracujeme sýr a vymícháme na pyré.
- Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme k němu cibuli a opečeme dozlatova.
- Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno položíme vrstvu lasagní, na které rozdělíme polovinu bramborové směsi. Vrstvy zopakujeme a na vrch dáme zbylé těstoviny, které polijeme máslem s cibulí.
- Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20-25 minut, nakonec můžeme pěkně posypat sýrem. Před krájením necháme 5-10 minut odstát, nakrájíme a podáváme.