Rajčatové lasagne se šunkou a s citronovým pestem
Rajčatové lasagne se šunkou a s citronovým pestem
Ingredience - co budete potřebovat na rajčatové lasagne se šunkou a s citronovým pestem
- 12 plátků lasagní
- 8 středních rajče
- 4 stroužky česneku
- 8 PL olivového oleje
- 100 g rajčatového protlaku
- sůl a pepř dle chuti
- cukr krystal dle chuti
- 1 svazek petrželky
- 1 svazek bazalky
- 100 g parmezán
- 40 g piniových oříšků
- citronová šťáva
- citronová kůra
- 1 svazek jarní cibulky
- 400 g mozzarelly
- 150 g mletého masa
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Rajčata na několik vteřin ponoříme do vařící vody, slijeme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky.
- Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a do světlehněda opečeme na 4 lžících olivového oleje. Přimícháme protlak, šťávu a nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a osladíme. Povaříme 15 minut, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- Bazalku s petrželkou omyjeme a osušíme. Lístky otrháme a dáme do mixéru spolu s parmazánem, piniovými oříšky, se solí a s kořením. Důkladně rozmixujeme a do směsi postupně zapracujeme citronovou šťávu s kůrou.
- Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a vmícháme do vychladlé rajčatové omáčky.
- Do zapékací mísy střídavě navrstvíme lasagne a rajčatovou omáčku. Vrch zakončíme těstovinami, na kterou rozložíme mleté maso a potřeme pestem. Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na cca 180 °C.