Raw dýňové lasagne
Raw dýňové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na dýňové lasagne
- kus máslové dýně
Ingredience - co budete potřebovat na marinádu
- extra panenský olivový olej
- česnek
- směs koření (sůl + hořčičné semínko + kmín – roztlouct ve hmoždíři)
Ingredience - co budete potřebovat na pesto
- hrst kešu – předem na několik hodin namočené
- trochu marinované dýně z lasagní
- petrželová nať
- cca. 4 snítky čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- sušená rajčata – předem namočená
- (rozinky – měla jsem domácí, polosušené)
- čerstvý kajenský pepř
- pár kapek bio jablečného octa
- koření: sůl, kari, kmín, sladká paprika
- menší cibule
Jak postupovat při přípravě?
- Jako první si připravíme dýňové lasagne. Oloupeme si dýni a nakrájíme tenká kolečka – čím tenčí, tím lepší. Třeba pomocí mandolíny.
- Pak si připravíme marinádu. Smícháme jednoduše ingredience na marinádu. Dýňové plátky pak naskládáme do uzavíratelné nádoby. Jednotlivé vrstvy rovnoměrně potíráme marinádou. Necháme odpočívat v lednici několik hodin.
- Nyní si připravíme pesto: Nadrobno nasekáme cibuli a papriku a dáme směs stranou. Ve food procesoru zpracujeme ostatní suroviny a smícháme s cibulí a paprikou. Cibuli a papriku krájíme zvlášť, protože mají vyšší obsah vody a místo pesta by mohla vzniknout cibulová kaše.
- Začneme vrstvit lasagne – prokládáme plátky dýně pestem. Nakonec můžeme ozdobit rajčaty a bylinkami. Prostě dle chuti.