Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem

Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem


Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem

Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem
4.19 (83.75%) 16 votes

Ingredience - co budete na špenátové lasagne potřebovat

  • 2 balíčky mraženého špenátu (protlaku)
  • 1 balíček lasagní
  • 2 kelímky smetany na vaření
  • 1 řecký jogurt
  • 300g kvalitního sýru (např. parmazán, ementál, madeland, dle chuti)
  • 1/2 kostky zeleninového bujonu
  • 150g brynzy
  • špetka mletého zázvoru
  • muškátový květ (nemusí být)
  • 1 bobkový list

Jak postupovat?

  1. Nejdřív si připravíme lasagne, takže je udělejte dle návodu. Do osolené vody je dejte povařit.
  2. Špenát rozmrazíme ve smetaně, pokud to bude potřeba, tak zředíme trochou mléka. Přidáme ke špenátu kostku bujonu, bobkový list, špetku muškátového květu a zázvoru. Chvíli povařte.
  3. Pak vmíchejte do špenátu brynzu a řecký jogurt. Nechte chvíli povařit, vyndejte bobkový list. Pokud bude třeba zahustit, můžete použít jíšku.
  4. Zapékací mísu vymažte trochou másla a budeme vrstvit. Nejdříve plátky lasagní, pak špenát, pak nastrouhaný sýr. Vrstvy opakujte. Poslední vrstvu by měl tvořit sýr.
  5. Dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*