Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem
Špenátové vegetariánské lasagne se sýrem
Ingredience - co budete na špenátové lasagne potřebovat
- 2 balíčky mraženého špenátu (protlaku)
- 1 balíček lasagní
- 2 kelímky smetany na vaření
- 1 řecký jogurt
- 300g kvalitního sýru (např. parmazán, ementál, madeland, dle chuti)
- 1/2 kostky zeleninového bujonu
- 150g brynzy
- špetka mletého zázvoru
- muškátový květ (nemusí být)
- 1 bobkový list
Jak postupovat?
- Nejdřív si připravíme lasagne, takže je udělejte dle návodu. Do osolené vody je dejte povařit.
- Špenát rozmrazíme ve smetaně, pokud to bude potřeba, tak zředíme trochou mléka. Přidáme ke špenátu kostku bujonu, bobkový list, špetku muškátového květu a zázvoru. Chvíli povařte.
- Pak vmíchejte do špenátu brynzu a řecký jogurt. Nechte chvíli povařit, vyndejte bobkový list. Pokud bude třeba zahustit, můžete použít jíšku.
- Zapékací mísu vymažte trochou másla a budeme vrstvit. Nejdříve plátky lasagní, pak špenát, pak nastrouhaný sýr. Vrstvy opakujte. Poslední vrstvu by měl tvořit sýr.
- Dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 minut.