Studentské lasagne
Studentské lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na studentské lasagne
- 400 g mleté hovězího masa
- 200g mrkve
- 100g cibule
- 100g celeru
- 40g česneku
- 100g anglické slaniny
- 200g strouhaného eidamu
- 80g plnotučné hořčice
- 100g kečupu
- 1 kostka masového bujónu
- 1 balíček suchých lasagní
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- trochu oregana
- trochu koření
- trochu soli
Jak postupovat při přípravě?
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
- Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.
- Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi. Na masovou směs položíme plátky slaniny, posypeme strouhaným eidamem a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup zopakujeme 3x-4x, poslední vrstvu zakončíme strouhaným sýrem.
- Mísu zakryjeme alobalem a zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35-40 minut, pak odstraníme alobal a ještě na 5 minut zapékáme.