Vegetariánské lasagne s máslovou dýní
Vegetariánské lasagne s máslovou dýní
Ingredience - co budete na lasagne s máslovou dýní potřebovat
- 700 g máslové dýně
- 100g baby špenátu
- 80g slunečnicových semínek
- 4 PL strouhaného parmezánu
- 2 plátky toastového chleba
- 1 balíček lasagní
- 1 hrst tymiánu
- koření
- sůl
Ingredience - co budete potřebovat na omáčku
- 500 g sýru ricotta
- 100 g strouhaného parmezánu
- 2 vejce
- zázvor (koření)
Jak postupovat při přípravě?
- Máslovou dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě. Přecedíme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku a dobře promíchejte.
- Do zapékací misky rozetřeme třetinu dýňové směsi. Posypeme tymiánem a pokryjeme plátky lasagní. Potřeme třetinou omáčky z ricotty, kterou jsme připravili smícháním všech určených přísad. Posypeme slunečnicí a na ně dáme spařený špenát.
- Tento postup opakujeme, končíme až omáčkou. Na závěr lasagne posypeme nastrouhaným toastovým chlebem, který jsme smíchali s parmazánem. Pečeme dozlatova cca 20 minut při 180 stupních.