Vesnické lasagne

Vesnické lasagne


Vesnické lasagne

Vesnické lasagne
4.25 (85%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na vesnické lasagne

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 400g mletého masa
  • 1 KL tymián
  • 900 g loupaných rajčat
  • troška soli a pepře
  • 2 PL másla
  • 4 PL mouky
  • 500 ml bílého vína
  • 150 ml mléka
  • trochu tuku (ideálně olivový olej)
  • 500 g lasagní
  • 300 g čedaru
  • trošku bazalky na ozdobení lasagní

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (na malé kostičky). Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli na něm opražíme. Přidáme mrkev a mleté maso a dobře opečeme (maso bude pěkně do hněda). Přimícháme tymián a rajčata, osolíme a opepříme.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku (bešamel) a podlijeme ji vínem. Krátce povaříme a necháme zhoustnout, pak vmícháme mléko a osolíme. Troubu předehřejeme na cca 200 °C (horkovzdušnou na cca 180 °C).
  3. Do vymazané formy na nákypy (nebo do zapékací mísy) dáme trochu bešamelu, na to položíme vrstvu neupraveného plátků lasagní a trochu směsi mletého masa. Posypeme sýrem. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny přísady. Poslední vrstva by měla být z omáčky posypané sýrem.
  4. Lasagne dáme zhruba na 40 minut dozlatova zapéct do trouby. Podáváme ozdobené bazalkou.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*