Vesnické lasagne
Vesnické lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na vesnické lasagne
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 400g mletého masa
- 1 KL tymián
- 900 g loupaných rajčat
- troška soli a pepře
- 2 PL másla
- 4 PL mouky
- 500 ml bílého vína
- 150 ml mléka
- trochu tuku (ideálně olivový olej)
- 500 g lasagní
- 300 g čedaru
- trošku bazalky na ozdobení lasagní
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (na malé kostičky). Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli na něm opražíme. Přidáme mrkev a mleté maso a dobře opečeme (maso bude pěkně do hněda). Přimícháme tymián a rajčata, osolíme a opepříme.
- Z másla a mouky připravíme jíšku (bešamel) a podlijeme ji vínem. Krátce povaříme a necháme zhoustnout, pak vmícháme mléko a osolíme. Troubu předehřejeme na cca 200 °C (horkovzdušnou na cca 180 °C).
- Do vymazané formy na nákypy (nebo do zapékací mísy) dáme trochu bešamelu, na to položíme vrstvu neupraveného plátků lasagní a trochu směsi mletého masa. Posypeme sýrem. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny přísady. Poslední vrstva by měla být z omáčky posypané sýrem.
- Lasagne dáme zhruba na 40 minut dozlatova zapéct do trouby. Podáváme ozdobené bazalkou.