Zimní zelené lasagne

Zimní zelené lasagne


Zimní zelené lasagne s červenou kapustou

Zimní zelené lasagne s červenou kapustou
4.75 (95%) 4 votes

Ingredience - co budete potřebovat na zimní zelené lasagne

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední bílá cibule, nakrájená na kostky
  • 3 střední stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 kelímky smetany
  • 400g červené kapusty, promyjte, odstraňte tuhý stonek, a nahrubo nasekejte (cca 10 šálků)
  • 300g mangoldu, promyje, promyjte, odstraňte tuhý stonek, a nahrubo nasekejte (cca 8 šálků)
  • 1 a půl kelímku crème fraîche nebo zakysané smetany
  • 1 balíček lasagní
  • 350-400g sýru ricotta
  • 2 šálky jemně strouhaného parmezánu (cca 150-200g)

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů a stojan na zapékací mísu se dejte do středu trouby.
  2. Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek, dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem, a vaříme do měkka za občasného míchání, asi 3-5 minutek. Přidejte smetanu a několik hrstí zeleniny a vaříme za občasného míchání, dokud nebude zelenina mírně měkké. Postupně přidejte všechnu zeleninu.
  3. Dělejte za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut. Dochutíme solí a případně přidáme čerstvě mletý černý pepř a odstraníme z plotny.
  4. Na dno zapékacího pekáče dejte rovnoměrně trochu smetany. Na to dejte plátky lasagní (mírně se překrývají). Na lasagne dejte třetinu zelené směsi, pak třetinu sýru riccota a čtvrtinu parmazánu. Takto vrstvěte, dokud máte ingredience. Končí to vrstvou lasagní. Na horní vrstvu smíchejte zbývající creme fraiche a parmazánem a rovnoměrně rozetřete.
  5. Přikryjte lasagne fólií (nebo alobalem) a pečeme asi 40 minut. Pak odstraňte fólii a pečte, dokud vrch lasagní nebude pěkně zlatavý (asi 10 minut). Nechte vychladnout nejméně 10 minut před podáváním.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*